Raspundere civila a familiei fata de terti

Aceasta polita protejeaza asiguratul impotriva pagubelor produse de membrii familiei sale sau alte persoane (copii minori, elevi si ucenici aflati sub supraveghere, etc…) si animale de companie pentru care raspunde in baza legii. Pagubele pot fi produse in mod accidental si neintentionat sau prin fapte ilicite .

Acoperirea acestei asigurari nu se restrange numai strict la domiciliul asiguratului, ci este valabila si pentru orice alta locatie la care se afla asiguratul (pe teritoriul tarii). Singura conditie este ca aceste daune provocate tertelor persoane sa provina strict in timpul in care familia isi petrece timpul liber, si nu in timpul in care isi exercita o activitate profesionala.

In ziua de astazi toti avem un program incarcat, lipsim o buna parte a zilei de acasa iar copii si animalele de companie mai scapa cate o clipa de sub supravegherea noastra. Raspunderea pentru propriile fapte implica, uneori, plata unor sume consistente pentru remedierea prejudiciilor produse tertelor persoane.O asigurare de raspundere civila vine in ajutorul tau exact in aceste situatii.

Nu intra sub acoperirea acestei polite daunele provocate tertilor de caini periculosi. Pentru aceasta categorie exista o polita de asigurare aparte sub denumirea de Asigurarea de raspundere civila legala a proprietarilor de caini periculosi si/sau agresivi care poate fi procurata individual sau ca si clauza suplimentara la asigurarea familiei.

Asigurarea de raspundere civila legala a proprietarilor de caini periculosi si agresivi vine in completarea legilor privind detinerea cainilor in Romania. Astfel, proprietarii cainilor ce apartin unor rase considerate a fi periculoase sunt obligati la incheierea unei polite de asigurare civila, pentru eventualele pagube produse de acestia.

Asigurarea de raspundere civila legala a proprietarilor de caini periculosi si/sau agresivi poate fi procurata individual sau ca si clauza suplimentara la alte tipuri de asigurare, precum cea de raspundere civila a familiei.

Polita de asigurare pentru caini periculosi si agresivi poate fi incheiata de orice proprietar de caini, cu conditia ca acesta sa detina un carnet de sanatate, numar de inregistrare si sa fie inscris la asociatia chinologica din Romania.

Pretul politei va depinde de rasa cainelui. Asigurarea de raspundere civila a cainilor este diferita de asigurarea animalelor de companie. Cea de raspundere civila asigura raspunderea proprietarului fata de tertii prejudiciati, iar cea pentru animale de companie protejeaza animalul pentru deces si accidente.

Aceasta asigurare de raspundere civila profesionala are ca scop despagubirea prejudiciilor cauzate in principal din neglijenta in exercitarea profesiei, de catre practicantii unor profesii care ofera consultanta sau presteaza un serviciu specializat.

Cine are nevoie de asigurarea malpraxis?

Printre acestea enumeram: constructori, arhitecti, notari, avocati, medici, farmacisti, contabili, cadre didactice, brokeri, interpreti si traducatori, operatorilor si agentilor autorizati sa inscrie avize de garantie in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare.

Acestia pot, prin eroare, neglijenta, omitere, sau orice culpa proprie sa aduca prejudicii, fie clientilor, fie unor terti.

Urmatoarele riscuri se acopera cu aceasta asigurare de raspundere civila profesionala: